1 MİLYON 700 BİN FİDE TOPRAKLA BULUŞTU

Başkan Oprukçu, “Ereğli’nin geleceği organik tarımda” 

CUMHURBAŞKANIYLA EL KALDIRDI CUMHURBAŞKANIYLA EL KALDIRDI

Adabağ Mahallesinde organik tarım alanı fidelerle buluştu.
Ereğli Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından uygulamaya konulan “Adabağ Organik Tarım” projesinde 1 milyon 700 bin fide toprakla buluşturuldu.
Milli Emlak Genel Müdürlüğünden Ereğli Belediyesine tahsis edilen Adabağ Mahallesindeki arazi üzerinde hayata geçirilen organik tarım uygulamasının ilçe tarımına önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Bölgemiz önemli bir üretim merkezine kavuşmasının yanında istihdama da önemli katkılar sağlayacak” dedi.
-BAŞKAN OPRUKÇU KOLLARI SIVADI
Başkan Oprukçu, Belediye Personeli ve tarım işçilerinin katılımıyla gerçekleştirilen fide dikiminde kolları sıvayarak fidelerin dikiminde alın teri döktü. 
Başkan Oprukçu, “Anadolu çocuğu toprakla iç içe büyür. Bir makam sahibiyiz ama toprakla uğraşmaktan hiç geri kalmadık. Bugünde Ereğli’mizin geleceğine damga vuracak bir projede çalışıyoruz. Bu fideleri Ereğli için ekiyoruz. Ereğli’nin geleceği organik tarımda. Bu arazinin kazandırılmasında, işlenerek bu hale getirilmesinde ve bugün fide ekiminde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ereğli tarım sektörünün büyümesiyle büyümeye devam edecek” dedi.
-HEDEFİMİZ EREĞLİ’NİN TARIMSAL POTANSİYELİNİ ARTIRMAK
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen bu örnek projenin ilçe geneline yayılması gerektiğine vurgu yaparak, “Tarımda gelecek organik üretiminde. Bu projedeki asıl hedefimiz bölgemizin tarımsal potansiyelini daha da artırmak ve hemşerilerimizin kaliteli ürünler yetiştirerek pazarlaması ve kar marjını artırmasıdır. Ayrıca organik tarım uygulaması gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılmasında önemli katkılar sağlayacaktır” dedi...

Editör: Haber Merkezi