Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Aydın Sarıca önderliğinde Müdürlüğün Teknik Personelleri Fatma Avsever, Aygül Arıcan Projenin mimarları olarak Ereğli’ye güzel projeler kazandırmaya devam ediyorlar.

Yellice Mahallesinde uygulamaya konulan programda Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, İyi Parti İlçe Başkanı Amil Acar, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programda mobil koyun yıkama ve ilaçlama makinelerinin tanıtımı yapılarak hizmete açıldı.

Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Aydın Sarıca, Temmuz ayı itibariyle Ereğli’de 13 bin 433’ü keçi, 348 bin 658’i koyun olmak üzere 362 bin 091 adet küçükbaş hayvan varlığı olduğunu kaydederek, bu sayının 172 bin 400’ünün üretimde damızlık anaç koyun ve keçi, geri kalan 176 bin 258’inin ise doğan yavrular olduğunu belirtti.

Yellice mahallesinin küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir merkez olduğunun altını çizen Sarıca, aktif halde 104 işletme toplamda ise 23 bin 112 küçükbaş hayvan varlığına sahip olduğuna dikkat çekti.

“KOP ile koyunlar sağlığına kavuşuyor” projesi kapsamında 2 adet koyun yıkama ve ilaçlama makinesi ve taşıyıcı römorku satın alındığına değinen Sarıca, projede küçükbaş hayvanlarda verim kaybına yol açan kene, bit, pire, uyuz vs. dış parazitlere karşı mücadele, kuyruk altı, koltuk altı ve tırnak hastalıklarına karşı dezenfekte yollarını ve bu amaçla mobil koyun banyolarının kullanılmasının önemini uygulamalı anlatıp farkındalık yaratmayı, hayvan refahına ve dolayısıyla paraziter verim kayıplarının önlenmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Projenin yenilikçi bir proje olduğunu vurgulayan ilçe Müdürü Sarıca, makinelerin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve hayırlı olsun temennisinde bulundu.

HEMŞERİMİZ BAKAN BOLAT EREĞLİDE HEMŞERİMİZ BAKAN BOLAT EREĞLİDE

KOP Başkan Yardımcısı Ümit Yorgancılar ise yaptığı konuşmada, Bütçe olarak küçük ancak etkilerinin büyük olacağı bir projeyi Ereğli’ye kazandırmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Amaçlarının hayvan refahını artırmak olduğuna değinen Yorgancılar, Ereğli’nin önemli bir hayvancılık merkezi olduğunu, katma değer yanında süt ve et ürünleri noktasında da önem arz eden bir yapıya sahip olduğunu bu sebeple sürdürülebilir hayvancılığı geliştirmek istediklerini ifade etti.

Program küçükbaş hayvanların yıkanması ve ilaçlanması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi