Aynı gün il sağlık müdürlüğünden ilgili uzmanlar Ereğli ilçesine giderek kriz masası oluşturulmuş, hastaneye ilgili doktor ve sağlık personeli takviyeleri yapılmış, eczanelere şikâyetlere yönelik ilaç tedariği sağlanmıştır. Sağlık Bakanlığı’mız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından gelen uzman ekiplerde yerinde değerlendirmeler yaparak önerilerde bulunmuşlardır. Eş zamanlı olarak İlçemizin şebeke suyundan ve şikâyetleri olan hastalardan gerekli test ve tahlil numuneleri alınmış, ilçe şebeke suyunun normal sınırlarda olan klor seviyesi artırılarak, muhtemel su kaynağı kirliliği ile ilgili tedbirler alınmıştır.

                15 Mayıs Pazar gününden itibaren hastaneye başvuran hastaların tamamında hafif şikâyetler görülmüş, ek hastalıkları bulunan birkaç vatandaşımız gözlem amaçlı hastaneye yatırılmış, bir gün sonra onlarda taburcu edilmiştir. Vakaların artış gösterdiği ilk günden itibaren her gün ilçemizin farklı noktalarından su numuneleri alınarak kontrol-analiz ve izlem çalışmaları yapılmaktadır. Yapılan analiz ve değerlendirmeler aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir. Alınan numuneler, Konya Halk Sağlığı Laboratuvarında ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Halk Sağlığı Referans Laboratuvarı’nda tahlil edilmektedir. Bu süreçte alınan su numunelerinde yapılan inceleme sonuçlarında çoklu virüs analizleri de dâhil herhangi bir uygunsuzluğa rastlanılmamıştır.

CUMHURBAŞKANIYLA EL KALDIRDI CUMHURBAŞKANIYLA EL KALDIRDI

                Salgının başladığı ilk günden itibaren her gün su örnekleri alınmakta ve analizler ile klor ölçümleri devam etmektedir. Bu süre içerinde vaka sayıları da giderek azalarak mevsim normalleri düzeyine yaklaşmıştır. Ancak bu dönemde her ihtimale karşı vatandaşlarımızın kaynağını bilmediği, emin olmadığı suları kullanmamaları ve şüphelendikleri durumlarda suyu kaynatarak kullanmaları önerilmektedir.

                Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Haber Merkezi