Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Bengü Türk TV’de hazırlanan İftara Doğru programının canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayında, Ereğli çalışmaları ve projelerini değerlendiren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, son günlerde gündeme gelen Adabağ Mahallesindeki arsanın tahsisi ve üzerine kurulacak olan Organik Tarım Alanı ve Gıda Organize Sanayii ile ilgili olarak bilgi verdi.

Ereğli’nin, üretimle kalkınabileceğinin altını çizen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Milletvekillerimizin ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey’in de destekleri ile, Ereğli Adabağ Mahallesinde hiç ekim dikim yapılmamış olan 5 milyon 321 bin metrekare alan, organik tarım ve buna bağlı olarak gıda organize sanayi tesisi için belediyemize tahsis edildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu ve Ereğli Ziraat Fakültesi dekanımız ile birlikte yaptığımız protokol ile, bu alanda Ereğli Belediyesi-Üniversite işbirliğinde organik tarım yapılacak. Genetiği hiçbir surette değiştirilmemiş tohumlarla üretilen organik ürünlerimiz Ereğli’nin ve Türkiye’nin her noktasına ulaşacak. Bu ürünlerin yetişmesine bağlı olarak da burada gıda sanayi oluşacak” dedi.

Ereğli Belediyesinin diğer yatırım ve çalışmaları ile ilgili olarak da bilgi veren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, tadilatta olan Taşevlerin tamamlanmasından sonra bir kısmının yurt binası olarak hizmet vermesini amaçladıklarını da söyledi. Ereğli’de yeni fakültelerin açılması ilke birlikte öğrenci sayısında yoğunluk olduğunu, bununla birlikte de yurt ihtiyacının meydana geldiğini ifade eden başkan Oprukçu, “Bu yıl özellikle kız öğrencilerimizin mağdur olmamaları için Ereğli Belediyesi olarak yurt imkanı sağladık. Şu an tadilatta olan ve önümüzdeki yıla da Korkut Ata tesisleri olarak hizmete açacağımız alanda, öğrencilerimiz için yurt imkanı sağlamayı amaçlıyoruz. Yükseköğrenimde Ereğli’yi tercih eden öğrencilerimizin, Ereğli gibi bir şehirde barınma kaygısı yaşamasını istemiyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANIYLA EL KALDIRDI CUMHURBAŞKANIYLA EL KALDIRDI

Akhüyük Termal tesislerinde sondaj çalışmalarının sürdüğünü de sözlerine ekleyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu; “Burada yaptığımız sondaj çalışmaları, 5 yıl süre ile uyutuldu. İkinci kez göreve geldiğimizde derhal sondaj çalışmalarını yeniden başlattık. Burada küçük bir termal tesis kurduk ve daha yüksek sıcaklığa ulaşabilmek için sondaj çalışmalarımızı sürdürdük. Burası, Osmanlı askerlerinin kendilerine şifa buldukları bir sıcak su kaynağı. Bu imkanı değerlendirmek gerektiğini düşünerek, burada elde edilecek sıcak suyun önümüzdeki dönemlerde jeotermal enerji, şehir ısıtması, sera ısıtması gibi alanlarda da kullanılacağını göz önüne alarak, buradaki sondaj çalışmalarını sonuçlandırmaya kararlıyız” dedi...

Editör: Haber Merkezi