Dursun, “Bakanımız Ereğli’ye Müjdelerle Geldi”

17 MİLYON FİDE VE FİDAN DESTEĞİ 17 MİLYON FİDE VE FİDAN DESTEĞİ

AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Ereğli ziyaretini değerlendirdi.
“Sayın Bakanımız Ereğli’ye müjdelerle geldi. Bu müjdeler Ereğli’mizin geleceğine yön verecektir” diyen AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, “Ereğli’mizin uzun yıllardır gündeminde olan sanayi sitesi projesi Sarıtopallı Mahallemizde belirlenen alana yapılacaktır. 250 işyerinin yapılacağı bu alan Ereğli’mize yakışan bir model olacak. Sayın Bakanımız bu projenin müjdesini verdi.
Yine ilçemizin en büyük sorunlarından bir tanesi olan otopark sorunu da 90 dükkanlarda hayata geçecek olan proje ile giderilmiş olacak. Bu projenin detayları Ereğli Belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek ve Ereğli’mize yakışan bir proje sayın Bakanımızın da destekleri ile hayata geçirilmiş ve büyük bir trafik yoğunluğu ortadan kalkmış olacak. Ereğli’ye yeni bir stadyum kazandırılması noktasında yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Toros Mahallesinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni bir stadyum yapılacak” dedi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un talimatlarıyla yol ve asfalt için İller Bankasından 14 milyon TL toplamda 44 milyon TL’lik bir kredi ile bin adet konteynırın Ereğli Belediyesi verildiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, Kamyon Garajı için de Büyükşehir tarafından ihaleye çıkılacağını kaydetti ve Kentsel dönüşümde ise imar çalışmalarının bitirildiğini en kısa sürede de çalışmaların başlayacağını ifade etti. 
Millet Bahçesi çalışmalarının yüzde 80-85 oranında bitme noktasına geldiğine değinen Dursun, “Bu projenin yanısıra Büyükşehir ve Ereğli Belediyesinin asfalt ve altyapı çalışmaları devam ediyor. 200 bin m2 kilitli taş döşeme çalışmaları da bir yandan ilerliyor. Ereğli’mizin en büyük projesi olan Sulama Projesinde de çalışmalar devam ediyor. Bu projenin hayata geçmesiyle daha verimli üretim sağlanacağı gibi suyun tasarrufu ve ekonomik gelir artışı ilçemize dolayısıyla üreticilerimize kazanç sağlayacak” diye konuştu.
Geçen hafta yoğun bir süreç yaşadıklarını ve Konya Milletvekilleri başta olmak üzere AK Parti Milletvekilleri ile Ereğli’de saha çalışması gerçekleştirdiklerini kaydeden Dursun, “Bizim tek derdimiz Ereğli. Ereğli için ne gerekiyorsa Bakanlarımızla, Milletvekillerimizle, Büyükşehrimizle, Ereğli Belediyemizle istişare içerisinde yol kat ediyoruz. 
Ereğli’mize verdiği katkılar için sayın Bakanımız Murat Kurum’a, Ereğli’ye ait projelerin Ankara’ya taşınması ve takibinde bölge milletvekilimiz Halil Etyemez’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Oprukçu’ya teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi