Kıymetli hemşehrilerimiz, ülkemizde döviz fiyatlanmalarındaki düzensiz dalgalanma neticesinde tüketici ve üretici malları, ara mallar, dayanıklı ve dayanıksız mallar olmak üzere tüm fiyat etiketlerinde artış yaşanmıştır.
Yeni kur politikasıyla birlikte dövizdeki düzensiz artışlar dizginlenmiştir. 
Dolayısıyla döviz kuruna bağlı olarak artan fiyatlar, kurun baskılanmasıyla birlikte artarken gerekçe gösterilen “döviz artıyor, aynı fiyattan alamıyoruz vb.” gerekçelerin artık rafa kalkması, kur düştüyse fiyatlarında bu minvalde düşmesi gerekmektedir. 

Bu sebeple, Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin partimizin grup toplantısında ifade ettiği gibi; “Mal ve hizmet üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın toplumsal rahatlama adına, temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri millî birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır." şeklindeki ifadeler, partimizce başlatılan kampanyanın ilk işaret fişeği olmuştur.

Liderimizin bu işaretiyle birlikte partimizin 23.12.2021 tarihindeki teşkilatlara gönderdiği genelgeye göre; “Halkın tükettiği temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarında indirime gidilmesi için yurt çapında teşvik ve katılım kampanyası başlatılmıştır.”

İnanıyor ve umuyorum ki, Genel Başkanımızın bu çağrısı Ülkemizde, Konya’mızda ve Ereğli’mizde olumlu karşılık bulacak ülkemiz bu zor zamanları en kısa sürede atlatacaktır. 

MHP Ereğli İlçe Başkanlığı olarak, Ereğli’deki esnafımıza, üretici ve tüccar kesimine, market yöneticilerine çağrımız; fiyatlarda spekülatif ortamın kalıntısı uygulamaları bertaraf etmeleri, insanımızın temel tüketim maddeleri ve bilumum ihtiyaç maddelerini karşılamaları adına etiketlerde indirime gitmeleri, bu uğurda gerekirse kapı kapı dolaşacağımızı, kampanyaya katılımın yaygınlaştırılması için çabalarımızla en kısa vadede sonuca ulaşacağımızdan şüphem yok.
Tüm bunlardan hareketle, esnafımızı, üreticimizi, tüccarımızı, market sahiplerini bu kampanyaya azami destek vermeleri temenni ediyor, bu günleri birlikte atlatacağımız kamuoyuna saygıyla ilan ediyorum. 

Av. Musa Yılmaz - MHP Ereğli İlçe Başkanı

Editör: TE Bilisim