Ereğli Belediyesi Depremde Ağır Hasar Gören Binaların Yıkımını Gerçekleştirdi

25.02.2023 tarihinde Niğde’de meydana gelen 5.3 şiddetindeki deprem sonrası Kutören ve Belkaya Mahallelerinde ağır hasarlı binaların olduğu tespit edilip ve tahliye işlemleri yapıldıktan sonra Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince binaların yıkımı gerçekleştirildi. 
Söz konusu deprem sonrasında Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ağır hasarlı binalar tespit edildi, Kutören ve Belkaya Mahallelerindeki ağır hasarlı binalarda ikamet eden vatandaşlar AFAD koordinasyonunda yönlendirilip gerekli tahliye işlemleri tamamlandı ve yıkıma hazır hale getirildi. Daha sonrasında da Ereğli Belediyesi tarafından Kutören Mahallesi’nde 10, Belkaya Mahallesi’nde 22 adet olmak üzere 32 binanın yıkımı tedbirli bir şekilde gerçekleştirildi. 

“HER ZAMAN VE HER ŞARTTA HEMŞERİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

POLİS TEŞKİLATININ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI POLİS TEŞKİLATININ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Ereğli’de huzuru inşa etmenin öncelikleri olduğunu belirten Başkan Oprukçu: “2023 yılı başında peş peşe meydana gelen, 11 İl’de büyük tahribata ve can kayıplarına neden olan depremler bizleri derinden sarstı. Niğde’de meydana gelen 5.3’lük deprem Ereğli’mizde de fazlasıyla hissedildi ve Kutören ve Belkaya Mahallelerimizde ağır hasarlar meydana getirdi. Akabinde kullanılmaz hale gelen Belkaya’da iki evimizi derhal yıkıp kısa zamanda yenisini yaparak hemşerilerimize teslim etmiş, camilerde meydana gelen hasarları da onarmıştık. Devam eden süreç çerçevesinde Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün Kutören ve Belkaya Mahallelerimizde tespit ettiği ağır hasarlı binalarda ikamet eden hemşerilerimiz AFAD koordinasyonunda yönlendirilerek gerekli tahliye işlemleri tamamlanıp binalar yıkıma hazır hale getirildi. Tüm çalışmaların ardından gerekli güvenlik önlemlerini alarak tehlike arz eden binaların yıkımını gerçekleştirdik ve hafriyatlarını aldık. Her zaman ve her şartta olduğu gibi hemşerilerimizin yanında olmaya devam edecek, üzerimize düşecek her hizmeti ivedilikle yerine getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi