BAŞKAN AKPINAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ HALK GÜNÜ BAŞKAN AKPINAR ÇARŞAMBA GÜNLERİ HALK GÜNÜ

Ereğli Bereket Tarım öncülüğünde son yıllarda sektörü vazgeçilmezi haline gelen ve yeni geliştirilen akıllı tohumlardan biri olan BTS Consivo Smart 9830 Pancar tohumu çeşidinin tarla tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.
Karapınar’a bağlı Akören Mahallesi Ötügen Çiftliği civarında gerçekleştirilen tarla tanıtım etkinliğine Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Talha Üzer, Ereğli Şeker-İş Sendikası Başkanı Yüksel İlaslan, Ereğli Bereket Tarım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahım İlaslan, BTS SEED Tohum firma yetkilileri ve çiftçiler katıldı.
Sezon açılışı öncesinde değerlendirmelerde bulunan Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Talha Üzer son yıllarda akıllı tohum ürünlerinin geliştirildiğini ve bu tohumların ekimi ile birlikte özellikle pancarda çapa işçiliği ve ot ilacı gereksiniminin ortadan kalktığını vurguladı.  Konuşmasında 20 Eylül tarihi itibari ile Ereğli Şeker Fabrikasında  2022-2023 pancar işleme kampanya sezonunun da açıldığını ifade eden Üzer, tüm çiftçilere hayırlı sezonlar diledi.
Şeker-İş Sendikası Başkanı Yüksel İlaslan ise özellikle bölgede ki kıraç toprakların yeşerdiğini görmenin önemine dikkat çekerek, “Bu kıraç topraklarda böyle bir bitkinin, şeker pancarının olacağı tahmin edilmezdi. Fakat son yıllarda hem köyümüzün insanlarının çaba ve gayreti, hem de gelişen teknolojiyle birlikte şeker pancarının son yıllarda stratejik bir ürün olarak değerlendirilmesi bölge açısından son derece önemli. Bu anlamda hem tohumun geliştirilmesi ve bölgede kullanılması için çaba sarf eden firmalarımıza teşekkür ediyor, sezonun tüm bölge çiftçisine bereketli olmasını diliyorum” dedi.
BTS Consivo Smart 9830 Pancar tohumu çeşidinin bölgede ekilmesine ve başarılı bir verim alınmasına büyük katkı sağlayan BTS SEED Ereğli Bayisi Ereğli Bereket Tarım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahım İlaslan ise tarla tanıtım etkinliğine katılan herkese teşekkür ederek 2022-2023 pancar işleme kampanya sezonunun tüm bölge çiftçisine hayırlı olmasını temenni etti.
BTS Consivo Smart 9830 Pancar tohumu çeşidini ekerek güzel bir verim aldıklarını belirten çiftçi Musa Günseven ise tohumdan memnun olduklarını, hasada başlayacaklarını ve tonaj açısından iyi bir verim almayı hedeflediklerini söyledi. Günseven tüm pancar üreticilerine bereketli bir sezon diledi.
Program katılımcılara yemek ikramı ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi