Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir ilçe milli eğitim müdürlüğün proje ortağı olduğu Ereğli Sevgi Down Cafe Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından özel öğrencilere dalgıçlık eğitimi verildi.

UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı), GEF( Küresel Çevre Fonu), SGP(Küçük Destek Programı), UNDP 6. Çevre Koruma Programı, Dedegöl Dağlarındaki endemik bitki türleri ve yöreye özgü endemik balık türlerinin korunması projesi kapsamında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yüzme Branş Sporcuları, Milli Yüzücülere yönelik Beyşehir'de dalgıçlık eğitimi gerçekleştirildi.

Türkiye’de down sendromlular ilk defa bir gölde dalış yapıyor

Konya Ereğli Sevgi Down Kafe Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Proje koordinatörü Vefa Demirkıran, Türkiye’de down sendromlular ilk defa bir gölde dalış yaptığını belirtti.

Demirkıran, “Konya Ereğli Sevgi Down Kafe Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adına, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı kapsamında Beyşehir doğasının tanıtılması ve proje faaliyetleri için Beyşehir’deyiz.

Yapılacak programda, Beyşehir’in zenginliklerini ve güzelliklerini özel sporcularımızla birlikte tüm katılımcılara tanıtıyoruz. Katılımcılarımıza Beyşehir’de Eflatunpınarı, Fasıllar ve Ada Köy de bulunan tarihi yerleri gösterdik.

Bizim projemizin amacı Beyşehir ekosistemini tanımak tanıtmak Beyşehir flora ve faunasının da tanıtılması ve korunmasıyla ilgili farkındalık faaliyetlerini yürütmek şuanda Beyşehir gölünde ve Beyşehir gölünü besleyen akarsularda 9 tür endemik balık var ve sadece Beyşehir’e özgü bu balıklar bunların görünmesi tanınması bilinmesi ve korunması gerekiyor.

KAYNAK:BGRTHABER

Editör: TE Bilisim