ÖNEMLİ DEĞİL 
Türkiye 200 milyar doları aşan ithalat yapıyor ama ekonomi bakanı için kur önemli değil. Korona hastası olup eve gönderiliyor ama sağlık bakanına göre hasta değil. 
İtalya’ya siparişle otomobil yaptırıyorlar ama teknoloji bakanına göre yerli ve milli bir otomobil.
Öğrenciler ders dilemek için EBA sistemine girdiği için sistemin çökmesine “olumlu bir haber” diyen milli eğitim bakanımız var.
Canlı hayvan ve et ithal etmeye devam ediyoruz ama tarım bakanına göre en çok hayvan varlığı bizde. 
Anaysa Mahkemesi üyelerini koruma olmadan işe gidemeyeceğini iddia eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumakla sorumlu olan içişleri bakanlığımız var. 
Yeşil alanlar imara açılırken, ormanlar maden sahalarıyla yok edilirken, dereler HES ile kurutulurken sesini duymadığımız orman ve su işleri bakanlığımız var. 
1 milyon çocuk tarikatların cemaatlerin eline geçmiş, bu durumu izleyen aile ve sosyal politikalar bakanlığımız var. 
Yüz binlerce insan AİHM de hak aramak zorunda kalmış ama ülkemiz de ismi kalmış adalet bakanlığımız var. 
Görevi insanların ulaşımı kolaylaştırmak olan ama 5 şirkete paranın ulaşması için yol açılan, ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığı var. 
Ergenekon Balyoz operasyonlarıyla ordu dağıtılırken izleyen, milli savunma bakanlığımız var. 
İşçilerin haklarının gasp edildiği, ücretsiz izine çıkarıldığı, çalışma güvencesi olmadan çalıştırıldığı, tazminat haklarının alınmaya çalışıldığı görevi işçilerin haklarını korumak olan çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı var. 
Her bakanlık var ama bakanlıklara göre halkın ekonomisi, halkın sağlığı, eğitimi, güvenliğinin önemli olmadığı anlaşılan garip bir durum var.

Cumhuriyet Halk Partisi 
Ereğli Ilçe Başkani
Veysel  Gönülal

Editör: TE Bilisim