İllerimiz, vaka ve aşı oranları gibi belli başlı kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak tasnif edilecek. Normalleşme takvimi de buna göre bir işleyiş gösterecek.

Buna göre, her risk grubu bir renk ile temsil edilecektir. Yüz binde 10’un altındaki iller (düşük riskli) mavi, yüz binde 11-35 arası (orta riskli) sarı, yüz binde 36-100 arası (yüksek riskli) turuncu ve yüz binde 100’ün üstündeki iller (çok yüksek riskli) kırmızı olarak gösterilecek.

Dolayısıyla, ilimizde açıklanan vaka sayılarına bakarak kısıtlamaların gevşetilip gevşetilmeyeceğini ya da daha da genişletilip genişletilmeyeceği yönünde yorumda bulunacağız. Dün açıklanan ve 15-21 Şubat verilerine göre ilimiz kırmızı yani çok yüksek riskli il konumunda bunu değiştirmek adına temizlik, maske ve sosyal mesafeye daha çok dikkat etmeli toplu alanlardan olabildiğince uzak durmalıyız. Üç ayların içerisindeyiz, Ramazan ayında iftar sofralarımızın şen olması, çay bahçelerinde çaylarımızı yudumlarken sohbetlerimize devam etmek, bayramlarda sevdiklerimizle kucaklaşmak, kurban bayramında bahçede, evde aynı sofra etrafında toplanmak hepimizin elinde mücadele edeceğiz, bu hastalığı yenmek bizlerin elinde ilimizde ve ilçemizde yaşayan hemşehrilerimizin elinde bu konuda gereken hassasiyeti gösterdiğimiz zaman hafta sonları piknik alanlarında buluşacağız.

Yani kendi özgürlüğümüz yine kendi elimizde. Bu hastalığı alt etmek ve yarınlara umutla bakabilmek için bireysel olara

Editör: TE Bilisim