Alınan yoklamanın ardından toplantıyı açan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu öncelikle Ereğli’deki Kiraz üreticilerinin sorunlarını dile getirerek Kooperatiflere, Odalara, Birliklere ve Sivil Toplum Örgütlerine seslendi, Ereğli Belediyesi olarak atılacak her adımda çiftçisinin, işçisinin, hemşerilerinin yanında olduklarını belirterek işbirliği yapmaya davet etti

“EREĞLİ’NİN PROJESİNİN ANKARA’YA GİTMESİNİ BİR EL ENGELLEDİ”

Üretim noktasında hazırladıkları projeye değinen Başkan Oprukçu: “100 kişinin istihdam edileceği, yine 100 kişinin eğitim alacağı ve çiftçilerimizin ürettikleri mahsulün bir fazla değer kazanacağı 3,5 Milyon Liralık meyve ve sebze kurutma tesisi projemizin araştırmalarım neticesinde Ankara’ya ulaşmadığı ve dün son gün olduğu bilgisini aldım. Ereğli’nin projesinin Ankara’ya gitmesini bir el engelledi. Hani Ereğli’nin projesi seçilen 3 projeden biriydi fakat son gün öğreniyorum ki Ereğli’nin projesi Ankara’da yok. Bize bir kar yağarsa Ereğli’ye her gün kar yağar. Kiraz üreticisinin başına gelen kar yağmasından farklı değil. Ereğli’ye Temmuz Ayı’nda kar yağmasının önüne geçmemiz lazım. Ereğli Belediye Meclisi, Ereğlililik şuuru çerçevesinde, birlikte hareket etme kabiliyeti ve iradesini ortaya koyabilmelidir. Bunu oluşacak komisyonlarda görmek istiyorum. Gün birlik günüdür, gün Ereğli’nin mukadderatının engellenmesinin önüne geçme günüdür” dedi.

“ADALET HERKESE LAZIM”

Başkan Oprukçu şu ifadelerle sözlerini noktaladı: “Bir başka şey daha ifade edeyim yapılmış sözleşmeye aynı yazı ve tarihle içine bir madde hüviyetinde bir cümle ilave edilmek suretiyle görev kötüye kullanılmış. Bilgilerinize sunuyorum, devlet adaletle yönetilmeli, adalet herkes için lazım. Sadece Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı için değil. Cumhur İttifakı saflarına geçişimizin 5. gününde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Gıda İhtisas Organize Sanayi ve Endüstri Bölgesi ile ilgili görüş yazısının olumsuz olarak geldiğini daha önce söylemiştim. Konya Büyükşehir Belediyesi biraz tebessüm etsin. Ereğli’ye bizim hizmet mükellefiyetimiz hatta mecburiyetimiz var bizim olduğu kadar Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de var”.

Açıklamalarının ardından Başkan Oprukçu Meclis Toplantısı’na Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Zeki Üstündağ Bey’in vekalet edeceğini belirterek toplantıdan ayrıldı. Temmuz Ayı Meclis Toplantısı gündem maddeleri görüşülerek son buldu.

Editör: TE Bilisim