4 Günlük Bayram Tatilinin ardından Ereğli'de corona virüsten dolayı vakalarda ciddi bir artış yaşanıyor.Özellikle Düğün,cenaze gibi ortamlarda yaygınlaşıyor corona virüs.Ereğli de her gün nerdeyse 5 kişinin altına düşmüyor rakam.Virüs yoğun olarak yaşandığı süreçte bile Ereğli'de bu kadar yakalanan yoktu virüse.Yetkililer özellikle maske,mesafe ve izalasyon noktasında uyarıyor.Bakalım bayramın bilançosu önümüzdeki günler nasıl olacak.

Ereğli İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yavuz, son günlerde artan koronavirüs vakaları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

“Ereğli’ye güveniyorum. İnşallah hep birlikte aşacağız” diyen Dr. İsmail Yavuz; “Konya'da ve özellikle son zamanlarda Ereğli’de covıd-19 vakaları artma eğiliminde. Vakalara yönelik yapılan filyasyon çalışmalarında ve sonrasında göze çarpan sebeplere bakıldığında ise ev izolasyonuna riayet etmeme maskenin önemsenmemesi ve sosyal mesafenin ihlal edilmesi gibi basit tedbirsizlikler göze çarpmaktadır” dedi.

HALA GEÇERLİLİĞİNİ KORUYOR!

Dr. İsmail Yavuz, açıklamasının devamında;

Bu tabloya asemptomatik (bulgu vermeyen) pozitif vakaların bulaşları eklendiğinde son zamanlarda lanse edilen sayılar kaçınılmaz oluyor.

Süreç başından bu yana corona ile mücadelede en büyük silahımız olan maske ve sosyal mesafe hala geçerliliğini korumaktadır.

plumu ele aldığımızda yaz ayı ile birlikte toplu organizasyonlar park ve bahçeler piknik alanları insanlarla dolup taşmakta maskenin takılmaması sosyal mesafenin ihlal edilmesi asemptomatik pozitif taşıyıcıların bulaşına açık davetiye çıkarmaktadır.

Eğer süreci en az vaka ile sevdiklerimizi üzmeden atlatmak istiyorsak maske ve sosyal mesafe kurallarına azami dikkat edeceğiz. Filyasyon çalışması yapan sağlık ekibinin öneri ve tavsiyelerini dinlemek sosyal izolasyona uymak her birimizin vatandaşlık görevidir.

Ülke olarak bu covid-19’u hep birlikte yeneceğiz inşallah ben Ereğli’ye güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim