Ama bir şey unutulmuş ve atlanmış olacak ki, Ereğli Belediyesi var gücüyle günler öncesinde yağan karı temizlemek ve tuzlama çalışmalarına hız vererek, gece gündüz büyük bir özveri göstererek vatandaşlar mağdur olmasın diye azami surette çalışmalarını sürdürmüştür.

İlk kar tanesinin ilçemize düştüğü andan itibaren teyakkuzda olan Ereğli Belediyesi öncelikli olarak, Ereğli Devlet Hastanesi ve hastane yolunun temizlenme çalışmalarına ağırlık vermiştir.

Bugün ise basın mensuplarına gönderilen maksatlı görüntüde ise, yolların temizlenmediği Belediye’nin çalışmadığı yönünde bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır.

Pekala gece gündüz vatandaşa aş, yolların temizlenmesinde mücadele olan Ereğli Belediyesi gerçekten de çalışmıyor mu?

Bu soruya verilecek en güzel cevap olsa olsa: El insaf olur.

Her gün ilçemizin farklı noktalarında iş makinelerini gören ve vatandaş tarafından çalışmalarıyla takdir duyulan Ereğli Belediyesinin yoğun şekilde çalıştığı gerçeği ortadadır.

Şimdi gelelim işin Ereğli Devlet Hastanesi boyutuna.

Daha öncelerde sıkça gündemde olan ve basınla paylaşılan videoyla kaosun harekat merkezinde olan Ereğli Devlet Hastanesi, Müdüründen, Başhekimliğine, doktor sayısının yetersizliğinden çalışanın iş göremezliğine kadar her şey mümkün olabilir.

Kendi mahallesinin önünü süpürmek ya da süpürmekten aciz bir idare tabiri caizse kendi topuğuna sıkmış böyle bir kurum paylaştığı video ile düştüğü hezeyanla birlikte zatende bundan daha fazla bir batağa saplanamayacağı açıktır. Böyle bir sonucu bu kurumdan beklemekte oldukça mutatdır.

Ereğli Belediyesi çalışmalarına halen bile son sürat devam ederken, bu tarz algı videoları ile Ereğli Belediyesi hüküm-i şahsiyetinin yıpratılmak istenmesi beyhude bir çabadır.

Peki büyük bir kurumsal yapıya sahip olan bu kurumun bünyesinde hiç mi temizlik görevlisi yoktur, memlekette belediye denilince temizlik görevlisi mi akla gelmektedir. Her ayın 15’inde maaş alan hastahane personeli nerededir?

Tüm bunlarla birlikte, servis edilen görüntünün en ilginç tarafı ise video çeken zatın yol dışındaki temizlenmesi gereken yerleri gösterirken banklar ve kaldırımlarında temizlenmediğini göstermesidir.

Bunları görüntüye alırken rezil olan personele ne demeli? hastanede temizlik görevlisi olarak istihdam edilen personele ne demeli? koskoca Bakanlığın adını skandalla anımsatan hastane idaresine ne demeli?

Bu maksatlı videoyu paylaşan kişiye denmesi gerekenler şudur; algı yaratmaya çalışırken, algı olmayın, doğru adımlar tercih edin yoksa bu şekildeki bir algı elinizde kalır yüzünüze bulaşır.

Ve yine belirtmeliyiz ki, o algı yaratmaya çalıştığınız,kötülediğiniz Ereğli Belediyesi Hüseyin Başkan tüm bu yaptıklarınıza rağmen bana oy versin, vermesin benim vatandaşım anlayışıyla vatandaşın huzurunun tesisi için gereken tüm çabayı göstererek, her zaman olduğu gibi vatandaşları hiçbir zaman mağdur etmeyecektir…

Av. Musa Yılmaz - MHP Ereğli İlçe Başkanı

Editör: Haber Merkezi