Konya Valisi Vahdettin Özkan Ereğli’yi ziyaret etti

Konya Valisi Vahdettin Özkan Ereğli Belediyesi Meclis Salonu’nda Karapınar Kaymakamı Onur Kökçü, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Kurum Müdürleri, Oda ve Birlik Başkanları, STK Temsilcileri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları’nın katıldığı programla tanışma ve İlçe’de yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

“EREĞLİ’DE OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM”

Kısa bir açıklamada bulunan Vali Özkan: “Öncelikle Ereğli’de olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tarihi ve yerel kültürüyle çok örnek alınması gereken bir ilçemiz. Bu güzellik ve zenginlikleri oluşturmada Ereğli'de yaşayan, alın teri döken, emektar çiftçiler başta olmak üzere meslek kuruluşlarımız, siyasi partilerimizin temsilcileri, kamu kuruluşlarımız, belediyelerimiz el birliği ile nasıl daha iyi bir düzeye götürürüz bunun için bu tür ziyaret ve toplantılar yapılmaktadır. İnşallah el birliği ile merkezi kuruluşlar olarak mahalli idareler, belediyelerimizle, meslek kuruluşlarıyla halkımızla, alın teri döken insanlarımızla beraber hem bireysel gelişimimiz hem sektörel anlamdaki gelişimler hem ilçemizin maddi manevi kalkınmasında neler yapabiliriz. Belediyemiz ve kamu kuruluşlarıyla beraber vatandaşlarımıza hizmet etmek üzere canla başla çalışıyorlar. Ben de Sayın Başkanımızla tanışma esnasında ilçemizle ilgili çok güzel bilgiler vermişti. İnşallah bugünkü toplantıda da biraz daha ilave ile katkı sunmuş oluruz. İlçemizle ilgili teknik olarak kuruluşlarımızla, belediyemizle mutlaka bir koordinasyon halinde olacağız. Mutlaka çalışacağız. Daha önce Başkanımızın da ifade ettiği tarımsal alanla ilgili, organize sanayi bölgeleriyle ilgili, arkadaşlarımıza söyledik neler yapılıyor neler yapılacak yapılması gerekenlerle ilgili çalışacağız. Özellikle buradaki tarımsal potansiyeldir, hayvancılık potansiyeldir. Her şeyden önce tarımsal olarak, kültürel olarak çiftçilerimizin, meslek örgütlerimizin ziraatçılarımızın bizzat uğraşırlar en kıymetli bilgileri bunlardan alırız. Tek tek dokunmamız gereken yerler nelerdir bunların başlıklarının hangi alanda katkı sunabiliriz bunun araştırmasını yapacağız” şeklinde konuştu.

“DESTEKLENDİĞİNDE EREĞLİ’NİN ÖNÜ AÇILACAKTIR”

Vali Özkan’ın ardından düşüncelerini ifade eden Başkan Oprukçu: “Sayın Valim, Ereğli’de sorun çok, sıkıntı çok, beklenti çok fazla. Bu anlamda da kamunun, devletin, hükümetimizin nihayetinde sizlerin ve siyasetçilerimizin hükümetimizin destekçileri olarak üzerlerine düşenleri yaptıklarında Ereğli’nin ciddi manada önünün açılacağını değerlendiriyorum. Ama bunun ötesinde bizim kirazın raf ömrü çok kısa Sayın Valim, yarına kaldığı zaman kiraz kararır dolayısıyla pazarda satılmaz. Dolayısıyla bu raf ömrünü uzatacak kimi iş ve işlemleri yapmak lazım. Bizim Kalkınma Ajansı’na bu sene hazırladığımız bir projemiz var kurutma ile ilgili maalesef son güne kadar Ankara’ya gönderilecekti ama son gün ne oldu bilmiyoruz, proje reddedildi. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz ama Ereğli’de zaman zaman yaşadığımız bir şey var, gözlemlediğimiz bir şey var. Ereğli Konya’nın ötekisi olarak kendisini algılamaya ve ifade etmeye başladı, yani önceden beri de böyle. Konya Ereğli’ye sahip çıkmak suretiyle hatta diğer İlçelerimize de sahip çıkmak suretiyle ötekisi olmadığı gerçeğini ortaya koyması lazım. Netice itibariyle Ereğli Konya’nın bir ilçesi vilayet olma beklentisi var ama bu Konya’ya düşman olacağı anlamına gelmez, netice itibariyle Türk Milleti’nin ve Türk Devleti’nin bekası noktasında da tavrı net olan bir ilçedir Ereğli. Bu anlamda Ereğli istikbalini artırması bakımından öncelikli olarak taleplerimiz vardı; Ereğli Küçük Sanayi Sitesi, park yeri, Kamyon Garajı, panayır ve fuar alanı gibi bunların hepsinin alt yapısı mevcut onun dışında bizim Gıda İhtisas Organize Sanayi ve Endüstri Bölgesi kurulması ile ilgili bir talebimiz var. Şu anda OSB’de yatırımcıya tahsis edebileceğimiz, verebileceğimiz arazimiz yok. Bu anlamda yatırımcıları kaçırmamak adına çok acil bir şekilde bu projelerin hayata geçmesini çok önemsiyoruz. Arkadaşlarımız hazırlıklarımızı tamamladı zatıalinize arz edeceğiz. Çünkü ihracat yapılmadığı sürece milli gelirin artırılmasının imkan ve ihtimalinin olmadığını değerlendiriyoruz” dedi.

“ENDÜSTRİ BÖLGESİ VE GIDA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ EREĞLİ’NİN GELECEĞİ”

Başkan Oprukçu şu ifadelerle sözlerini noktaladı: “Anadolu’nun ihracat limanı Mersin’e Konya’dan 170 km daha yakın bir alanda Endüstri Bölgesi’ni 120 km daha yakın bir alanda da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kurma imkanımız var ve bu hususun çabuklaştırılması noktasında sizden destek istiyoruz. Diğer saydığım ihtiyaçlarımızda da arsa tahsisinin bir an önce yapılmasını istirham ediyoruz bu manada desteğinizi bekliyoruz ve şimdiden teşekkür ediyoruz. Ereğlili vatanına, milletine, devletine sadakati ile bilinen çalışkan bir millettir. Üretim potansiyelimiz çok yüksek, şu an kazanıyoruz onun, bunun zoruyla, toprağın verimliliğiyle ve Allah’ın lütfuyla yoksa piyasa standartlarını belirlediğimiz ette, sütte, peynirde, sebze ve meyve üretiminde emin olun piyasayı organize edebilecek imkana sahibiz. Henüz bu imkanı geliştiremedik. Endüstri Bölgesi ve Gıda İhtisas Organize Sanayi noktasında Odalarımızla, Birliklerimizle, Ticaret Borsamızla birlikte hareket ediyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarımızla paylaşamama gibi bir derdimiz yok. İktidar, hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız konunun bizatihi sahibi olacak, olmalı. İnşallah bu vesileyle ülkemizin kalkınmasına katkı sunalım istiyoruz. Biz devletimizin, milletimizin, valiliğimizin emrindeyiz. En son biz burada termal su ile ilgili araştırmamıza devam ediyoruz 100 metreye indiğimiz bir kuyumuz vardı kuyumuzda bir göçüklük oldu hemen yeni bir alanda araştırma yapıyoruz inşallah 70 derecede bir sıcaklığa ulaşmayı arzu ediyoruz. Bu arada daha önce iptal edilmiş olan bir termal arama ruhsatımızın da bize yeniden tarafınızdan gönderildiğini işaret etmiş olmanın da çok büyük mutluluğunu yaşıyorum. Bu manada size de çok teşekkür ediyorum ziyaretinizle şereflendik inşallah iş birliği, güç birliği ile de ülkemizin kalkınmasında birlikte olmanın onurunu yaşayalım”

Editör: TE Bilisim