Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. Yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan programda, 09:05’de iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile birlikte bayraklar yarıya indirildi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına; Kaymakamımız Edip ÇAKICI, Belediye Başkanı Hüseyin OPRUKÇU, Başsavcı Zeynel Abidin AKKİRAZ, Kaymakam Refiki Ali ARGAMA, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, siyasi partilerimizin ilçe başkanları, şehit ve gazi derneklerimizin başkanları ve vatandaşlarımız katıldılar.

Atatürk Anıtında yapılan çelenk sunma töreni sonrasında Ereğli Kültür Merkezinde Sümer Ortaokulu tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Sümer Ortaokulu Müdürü Kadir YEŞİLKAYA tarafından yapılırken, öğrenciler tarafından Atatürk oratoryosu sahnelendi. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete irtihalinin 83. yıldönümü vesilesi ile Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve milli mücadele kahramanlarını büyük bir saygı, özlem ve minnetle yâd ediyoruz.

Editör: TE Bilisim