Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yok oluş eşiğine gelmiş ve topraklarının büyük bir bölümü işgal edilmiş bir ülkeyi istiklal ateşi ile yeniden ayağa kaldırmış, necip milletimize önderlik ederek kutsal vatanımızı düşman işgalinden kurtararak modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Kısa süre içerisinde yapmış olduğu yenilikler ve inkılaplar ile Türkiye Cumhuriyeti’ni sağlam temeller üzerine oturtmuştur. Bugün bize düşen görev, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine bağlı kalarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği istikamette ilerleyerek ülkemizi hak ettiği seviyelere çıkarmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve Cumhuriyetimizin temel ilkeleri bugün ve gelecekte yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.


Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve istiklal mücadelesi veren şehit ve gazilerimizi şükran, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.


Ruhu Şad olsun….

Edip ÇAKICI
Ereğli Kaymakamı

Editör: TE Bilisim