* İlçemizde daha önceden farklı tarihlerde meydana gelen 3 Evden Hırsızlık ve 1 Bisiklet Hırsızlığı olayları ile ilgili toplam 6 şüpheli tespit edilmiş, 3 şüpheli yakalanmış, diğer 3 şüphelinin ilçemiz dışında bulunmaları nedeni ile yakalama çalışmaları devam etmektedir.

* İlçemizde faaliyet gösteren toplam 22 kahvehanede yapılan kontrolde; 2 (iki) kahvehanede 23 (yirmi üç) şahsın iskambil kâğıtları ile oyun oynadığı ve sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri tespit edilmiş, oyun oynayan 23 (yirmi üç) şahıs ile 2 (iki) işyeri sahibine 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince toplam 27.000 TL idari para cezası uygulanmıştır.

* Aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmada Resmi Belgede Sahtecilik ve Dolandırıcılık suçlarından hakkında kesinleşmiş 9 yıl 1 ay 10 gün, Uyuşturucu Madde Ticareti suçundan hakkında kesinleşmiş 4 yıl 2 ay, Vergi Kanununa Muhalefet suçundan hakkında kesinleşmiş 3 yıl 4 ay hapis cezası bulunan 3 (üç) şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir.

* 2019 yılında ilçemizde bulunan bir bankaya ait ATM’de meydana gelen Hırsızlık olayı ile ilgili olarak kapsamlı araştırmalar neticesinde 11.11.2020 tarihinde olayın 1 (bir) şüphelisi yakalanmıştır.

* 11.11.2020 tarihinde ihbar üzerine bir ikamette yapılan aramada 7 adet eski tarihlere ait madeni para ele geçirilmiş, olayın 1 şüphelisi yakalanmış, 2863 SKM suçundan adli işlem başlatılmıştır.

Suç ve suçlularla etkin mücadelemiz devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü.

Editör: TE Bilisim