Demirbaş, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasında esnaf oda başkanları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında mevcut sanayi sitesinin artık yükü taşımadığını ve yeni bir sanayi sitesinin yapılmasının şart olduğunu kaydetti.

Demirbaş yaptığı açıklamada, “Ereğli’ye yeni bir sanayi sitesinin kurulması için 2017’de kurmuş olduğumuz kooperatifimizin çalışmaları devam ediyor. Bu konuda Bakanlık, Büyükşehir Belediye, Ereğli Belediyesi ve Odalar ile yaptığımız görüşmeler olumlu şekilde devam ediyor. 20-25 gün önce Ankara’da yaptığımız görüşmeler sonucu bizden veriler istediler. Bu verileri biz derleyeceğiz ve bakanlık ile paylaşacağız” dedi.

Cezaevi bölgesinde 756 bin m2’lik bir alan olduğunu ve bu alan üzerine gelen talebe göre 100 ile 600 m2 alana sahip işyerleri yapabileceklerini vurgulayan Demirbaş, “İçerisinde sosyal donatılar ve diğer meslek gruplarının da dahil olduğu belli işyerleri ile Ereğli’ye yakışan bir sanayi sitesi yapılmasını arzuluyoruz. 1970’li yıllarda yapılan mevcut sanayi sitesi artık yükü kaldırmıyor. Marangozlar Odası ile birlikte projenin hayata geçmesini sağlamak istiyoruz. Diğer oda başkanlarımızda yanımızda. Ereğli’ye yakışacak ve 100 yıla damga vuracak komple bir sanayi sitesinin yapılması taraftarıyız. Sayın Bakanımız, Ereğli’ye olumlu bakıyor ve yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduğunu söylüyor. Ereğli için sayın Bakanımızın da destekleri ile bu fırsatı değerlendirelim istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Demirbaş, bir miktar peşinat ve 13 yıllık vade ile (aylık bin 500 TL) 100 m2’lik bir dükkanın maliyetinin 200 bin TL olacağını kaydettiği açıklamasında m2’si artan her dükkandan ise aylık ödemelerin artacağını vurguladı.

Editör: TE Bilisim