Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi bir konuşma yaparak 15 Temmuz Hain Darbe girişiminin Yıl Dönümünde çok sert konuştu

İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiftçi: “Dört yıl önce Fetö terör örgütünün hain girişimine karşı kurtuluş savaşından sonra ilk defa devlet ve millet el ele. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde meydanlara çıkarak ordunun içinde yapılanmış ve ruhunu şeytana satmış, emperyalist güçlere satmış ve devletini satmış bazı askeri personelin kışkırtmasıyla bu devleti peşkeş çekme zihniyetinde olan bu karanlık şer odaklarına bu millet bu aziz topraklarda gereken dersi layıkıyla vermiştir. Türklük bin yıldan beri Anadolu da gururla yaşamış hiçbir zaman hiçbir devletin egemenliğine girmemiş kutsal bir ruh taşıyan bir millettir. Değerli konuklar bu Fetö terör örgütünün yapılanmasını aşağı yukarı biliyorsunuz. Bu terör örgütü başlangıçta dernekler vasıtasıyla kurduğu ve küçük yaşta çocukları yurtlara alarak, para toplayarak o yurtlarda onlarının zihnini bozarak kendi emrine alarak yetiştirmiştir. Daha sonra da okullar aracılığıyla tüm Türkiye’ye yayılmıştır. Bu gücü ele geçiren bir örgütün, Belki o dönemde masumane görünmüştür çünkü dindar görünümlü, o kılıf altında sinsi emelleri anlaşılamamıştır. Bütün toplumumuz anladığını söyleyemeyiz. Ama kırk yıldır bu sinsi örgüt daha sonraları bu sivil yapılanmadan askeri, mülki, adli makamlara geçerek orada statü elde etmiş. Devletin gücünü milletine karşı emperyalist güçleri arkasına alarak kullanmak istemiştir. İşte bu aziz millet meydanlarda tankın altında ezilmek pahasına, kan vererek, can vererek bedel ödeyerek bu kutsal vatan topraklarını bu hain çetelere, bu hain terör örgütüne teslim etmemiştir. Asla da teslim etmeyecektir. Bu millet özgürce yaşamaya, demokratik, laik, Türkiye Cumhuriyetini korumaya, atasının kurduğu bu cumhuriyet ve cumhuriyetin kuruluş değerlerine sahip çıkmaya ant içmiştir. Milli birlik ve beraberliği bozacak her sinsi emele karşı bundan sonra daha duyarlı olunacağından hiç kuşkumuz olmamalıdır. Zor zamanlarda o birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirerek vücut eden bir millettir bu Türk milleti.

Saygı değer konuklar tabii ki bu dernek yapılanmalarıyla beraber onların sinsi emellerine çanak tutmamak için Toplumumuz uyanık, bilinçli ve sorumluluk duygusu içinde olmalıdır. Sosyal medyada pervasızca bireysel ve sosyal sorumluluk duygusundan yoksun, temelsiz, dayanaksız yazılarla terör örgütlerinin amaçlarına, propagandasına çanak tutan toplumun huzur ve sükûtunu bozan dijital cep gazetecilerinin, sosyal medya kabadayılığı yaparak çakma kahramanlarında bu hain terör örgütlerinin zihniyetinden hiçbir farkı yoktur.

Toplumun dezavantajlı gruplarının, engelli insanların üzerinden onları istismar ederek kendine rol kesen alçak kalemşorlerin de sivil toplum kuruluşu altında örgütlenerek statü ve itibar kazanması hiçbir şekilde mümkün olmayacaktır. Bu devlet ve bu devletin yöneticileri bu çakal takımına fırsat vermeyecektir vermemiştir. Bu toplumda çalışan, üreten, milli değerlere bağlı, manevi değerlere bağlı, inançlı, muhafazakâr, milletini, bayrağını seven insanların sesinin daha çok daha gür çıktığı bir toplum haline gelmek için bu kalemşorlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Onların terör örgütlerinden başka, terör örgütlerinin amaçlarından başka bir amaç gütmesi mümkün değildir. Toplumun birlik ve beraberliğini bozan her şekilde onları istismar eden bütün örgütlenmelerin karşısında olacağız. Devlet milletinin birlik ve bütünlüğü için vardır. Devlet kutsal değildir. İnsanlık ve millet kutsaldır. Ama devletsiz bir millet hiçbir zaman yeryüzünde var olamazdır.

15 Temmuz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların ailelerine sabır diliyorum. Tüm Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Editör: TE Bilisim