22 Aralık 2016'da Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde DEAŞ teröristleri ile girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Burak Boz'un anısına çocuklara oyuncak ve çikolata dağıtıldı.

Çocuklar Gülsün Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Şehit Burak Boz'un Annesi Gülhan Boz Cinler Mahallesi'nde çocuklara çocuklara oyuncak ve çikolata dağıttı.

Anne Gülhan Boz: ''Çok memnun ve mutlu oldum.Allah razı olsun.Katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum.Sizin gibi yiğitler olduğu sürece Burağımın asla unutulmayacağına eminim.Bir Burak gider yerine bir daha gelir.Yerini tutmasa bile adını anmak çok güzel.Her yerde böyle adını duydukça çok gururlanıyorum .Şehit annesi olmak çok zor bunu çeken bilir ama çokta gururluyum.Herkesten Allah razı olsun'' dedi.

Çocuklar Gülsün Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yetkilisi Serdar Yalçın: Biz çocuklar gülsün yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak; geleceğimiz olan çocuklarımıza gerçek kahramanların kim olduğunu göstermek ve aşılamak istiyoruz. Çocuklarımıza Batman’i Süpermen’i değil Çocuklarımıza Suriye El Bab da kahramanca şehit olan Burak Boz’u Diyarbakır sur da kahramanca şehit olan Doğukan Tazegül’ü Kahramanca şehit olan Selçuk Paker’i Siirte kahramanca şehit olan Muhammed Demir’i Siirt’e kahramanca Şehit olan Anıl Kemal Kurtulu’yu çocuklarımıza bu gerçek kahramanları öğretmemiz lazım. Daha ismini sayamadığım nice şehitlerimizin onların kahramanlıklarımızı anlatmamız lazım. Onun için biz Çocuklar Gülsün Yardımlaşma ve dayanışma derneği olarak kahraman şehitlerimizin adına kütüphaneler, su kuyuları, Ramazan kolileri, köy okullarına bot mont kırtasiye ve oyuncak çikolata gibi projeler yapmaktayız. " dedi.

Editör: TE Bilisim