TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2022 yılı bütçeleri görüşülüyor.

Genel Kuruda konuşan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, son yıllarda özellikle Konya kapalı havzasında iklim değişikliğine bağlı yaşanan kuraklığın, bölgenin tarımsal geleceğini tehdit ettiğini, bu durumun, tarımla geçimini sağlayan çiftçilerin zor durumda kalmasına neden olduğunu dile getirdi.

Kara, Konya Ovası Projesi'nin (KOP) bir an önce tamamlanması ve Konya Ovası'nın suya kavuşmasının, tarım arazilerinin ancak yüzde 20'sinin sulanabilen Konya için ivedilik arz ettiğini anlattı.
 

Esin Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarım Bakanlığımız tarafından, bölgeye az su isteyen ürünlerin üretimi için destek ve alım garantisi verilmeli, teşviklerimizle çiftçilerimiz az su isteyen ürünlerin üretimine yönlendirilmelidir. Bu sayede, su tüketimi bir nebze olsun kontrol altına alınabilecektir.

Konya, hem tarımsal üretime bağlı endüstriyel alanda hem de savunma sanayi alanında yüksek potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin kullanılabilmesi, ekonomik kalkınmanın topyekûn yapılabilmesi için bölgesel kalkınma çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır."

Editör: TE Bilisim