ŞEHİT YÜZBAŞI ERCAN SOLAK SOSYAL TESİSLERİ AÇILDI 

Halkapınar Belediyesi tarafından Saybaşı tepesine kazandırılan Şehit Yüzbaşı Ercan Solak Sosyal Tesisleri yapılan program ile açıldı.

Yoğun bir katılım ile açılışı gerçekleşen sosyal tesis, belediye bünyesinde halka aile restaurant ve cafe olarak hizmet verecek.
İvriz barajı manzaralı sosyal tesisin açılış törenine MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal ile siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından ilk konuşmayı Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal yaptı. Sosyal tesisle ilgili bilgi veren Bakkal, pandemi dolayısıyla sizlerle buluşmayı ertelemiştik. 1 Temmuz normalleşme kararlarının ardından dört ay gibi kısa sürede tamamladığımız şehit Yüzbaşı Ercan Solak sosyal tesislerinde siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan gurur duyuyoruz.

Öncelikle açmış olduğumuz bu tesise şehidimizin ismini vermek bana nasip olduğu için gurur ve onur duyuyorum. Halkapınar doğası ve tarihi açısından iç Anadolu’nun güzide bir ilçesidir. Özellikle İvriz ve piknik alanlarımız ile nefes alınan bir doğa konumundadır. Bu şehre hizmet etme şerefine nail olduğum için gururlu ve çok mutluyum.

10 BİN METREKARELİK BİR ALAN ÜZERİNDE KURDUK

Hizmet etmek için ne gerekiyorsa yapmaya çabalıyoruz diyen Bakkal, toplam 10 bin metrekarelik alanda kurduğumuz içerisinde çocuk oyun grupları, yürüyüş alanları cafe ve bistromuzun açılışı için burada toplandık. Şu ana kadar Halkapınar’da önemli hizmetler yaptık. İlçemizde bulunan bir fırını A’dan Z’ye düzenleyip yanında bir de ek bina yaparak Halkapınar’ımıza halk ekmek fırını kazandırdık. 17 mahallemize tek tek bütün evlerde ekmek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. 170 konutluk 3. Etap TOKİ konutlarımızın yapımı başlamıştır. İstihdam sağlamak amacıyla illaki gofret fabrikamızı Halkapınar’a taşıdık, şu anda da Allah nasip ederse buranın açılışından sonra aşağıdaki gofret fabrikamızın açılışını gerçekleştireceğiz diye konuştu.

 MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, öncelikle sizleri saygıyla selamlıyorum. Şehidimiz Ercan Solak’ı rahmet anıyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi fitne fesada yer vermeden MHP’li belediyeler olarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Başta Halkapınar Belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyor burada olmaktan mutluluk duyuyorum dedi.

Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı konuşmasında yerleşim yerleri için sosyal donatılar çok önemli. Sadece ekonomik gelişmişlik ya da alt yapılar yetmiyor. Halkapınar’da İvriz diye güzel bir yerimiz vardı. Şimdi artık burası da oldu tabi sadece Halkapnarlı hemşerilerimize değil Ereğlili hemşerilerimize de hizmet edecek. Hatta çevre illerden de çok sayıda vatandaşımızda buraya gelip Halkapınar’ın nimetlerinden faydalanıyor. Buraya şehidimizin isminin verilmiş olması da gurur verici, belediye başkanımız Mehmet Bakkal beye ve ekibine teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu yaptığı konuşmasında  Saybaşına şehidimizin adını verdiği bu tesisi açmak Mehmet başkanımıza MHP’li bir belediye başkanına nasip oldu. Bizde onunla iftihar ediyoruz. Geldiğimde gördüm ki benim ilk yıllarımda Ankara’da beraber olma, abi kardeş olma şerefini yaşadığım şehidimizin de adının verilmiş olması, bizim için ayrı bir mutluluk ayrı bir bahtiyarlık.

Allah bütün şehitlerimize rahmetini esirgemez inşallah. Analarımız bizi vatana kurban olsun diye doğurmadı mı? Şükürler olsun vatana hepimiz kurbanız. Bu memleket pandemi şartlarını yendiği gibi inşallah terör şartlarını da yenecek. Tüm zorluklara rağmen MHP’Lİ belediyeler Üretken belediyecilik anlayışı çerçevesinde sabırla kararlılıkla uretmeye devam edeceğiz, hizmet edeceğiz, dedi. 

Son olarak MHP Konya Milletvekili Esin Kara söz aldı. Şehitlerimiz ölmedi onlar bizi görmektedirler. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum diyerek Türkiye siyasetini değerlendirdi. Terörün bitirildiğini ifade ederek ülke olarak mücadelemize devam edeceğiz diye konuştu.

Konuşmalardan sonra tesisin açılışı yapıldı.
#halkapınarbelediyesibaşkanı
#mehmetbakkal

Editör: TE Bilisim