15 TEMMUZ EREĞLİ'DE BİR COK ETKİNLIK İLE KUTLANDI

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nde düzenlenen Şehitleri anma programında Ereğli’de yer gök Türk Bayraklarıyla donatıldı.
Konya Ereğli’de 15 temmuz meydanında düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü etkinlikleri kapsamında önce Atatürk Anıtı önünden Şehitleri anma yürüyüşü düzenlendi.
Yapılan yürüyüş 15 temmuz meydanında son buldu. Burada saygı Duruşu, istiklal marşı ve mehteran gösterilerinin ardından konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, milli birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var. İhanete karşı durmak bu milletin artık genlerine işlemiş vaziyette. Dolayısıyla 15 temmuz kalkışmasını yapanları lanetliyoruz. Ne kadar hain varsa ne kadar lanet odağı varsa hepsini lanet ediyoruz.
Değerli hemşehrilerim! 
Acıyı yaşayan çeken bilir. 12 eylül karanlık günlerine rahmet okutturcasına yaşattıkları azaplı günleri yaşayan adamlardan birisiyim. 2010- 2011 Anadolu Atayün’ün kom müdürü olduğu dönemi hatırlayın. Bin iki yüz tane operasyon yapılmış çete operasyonu çete üyesinden birisi de Hüseyin Oprukçu. Ereğli Belediye Başkanı. Kamuoyuna takdim edilen, mezardakilerin evet dedirtilmeye çalışıldığı bir dönemde itibarsızlaştırmaya çalışılan bir belediye başkanı. Millete karşı durmanın, halka karşı durmanın bedeli ağır oluyor işte. Netice itibariyle kamuoyu oluşturmaya, baskı altına almaya çalıştılar ve 15 temmuz’da hainliklerini yaptılar, onu görmek lazım ona dur demek lazım. Halktan da milletten de ders alması lazım. Okyanus ötesindekilerinde, okyanus berisindekilerinde, içerdekilerinde ders alması lazım.  
Biz sizleri seviyoruz, sizlerin hizmetkarı olmaktan çok büyük bir onur duyuyoruz. Birlikte olmak istiyoruz. Beraber olmak istiyoruz. Dışarıdan, kimi mahfillerden medet umanlardan değil, gönlümüzde ki yüreğimiz de ki mücadele azmi. Devletimizde ki milletimizde ki sadakat şuuru. Bizim güç kaynağımız. Biz birlik ve beraberlikten yanayız. El ele tutuşmaktan yanayız, hizmet etmekten yanayız. İnşallah hizmetlerimizle Ereğli huzur şehri olduğunda işte bir fazla dur demenin ihanet odaklarına dur demenin şerefini ve onurunu birlikte yaşayacağız o zaman. Demokrasi ve milli birlik gününüzü kutluyorum.
Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı ise, hepimizin çok yakından şahit olduğu 15 temmuz 2016 tarihinde bütün ülke olarak yakın tarihimizin en alçak, en hain en kalleş saldırılarından biriyle karşı karşıya kaldık. Şanlı türk ordusunun kutsal üniformasını giymiş devletimize milletimize sadakatla yükümlü olup hizmet etmekle görevli olan ama aslında dış güçlere hizmet eden, onlara sadakat duyan alçak fethullahçı terör örgütü mensupları milletimizin kendilerine tahsis ettiği uçaklar helikopterler, tanklar ve silahlarla demokrasimize, ulusal birliğimize, kardeşliğimize, milli irademize saldırısını hep birlikte gördük. Fethullahçı terör örgütü mensuplarının yaptığı hain darbe girişimi sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimizin  sağlam duruşuyla 24 saat içerisinde bertaraf edilmiş ikinci bir milli mücadele gibi milletimiz meydanlarda iradesine sahip çıkmış, egemenliğin kendisine ait olduğunu göstermişti. Bu kanlı gecede 251 vatandaşımız şehit oldu. Binlerce vatandaşımız gazi oldu. O gazilerimizden biri yanımızda Okan Altunsoy kardeşim. Onu da yürekten kutluyorum. 251 şehidimizden birisi de Ereğli’li hemşehrimiz albayımız Sait Ertürk. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bundan 6 yıl önce Türk millet Çanakkale’nin geçilemeyeceği gibi Türkiye’nin de geçilemeyeceğini Türk milleti olarak dış güçlere göstermiş olduk.

Editör: TE Bilisim