Ereğli (Konya) Denetimli Serbestlik Müdürlüğü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinliği Gerçekleştirildi

İLK İFTAR ŞEHIT YAKINLARI İLE İLK İFTAR ŞEHIT YAKINLARI İLE

Ereğli (Konya) Denetimli Serbestlik Müdürlüğü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama etkinliği düzenlendi.

Kurum Sosyoloğu Arzu SALMAN’ın sunumunu gerçekleştirdiği programa, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. 

Programda "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" adlı belgesel gösterimi yapılarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çevikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının sonucunda Cumhuriyetin ilan edildiği bir kez daha gözler önüne serildi.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı'ndan sonra 29 Ekim 1923'te, ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.'' ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bu yıl Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin 99. yılı münasebetiyle müdürlüğümüzde dosyası bulunan çocuk ve genç yükümlüler ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kahraman silah arkadaşlarını anmak, çocuklara ve gençlere cumhuriyetin, milli birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini anlatmak için fidanlara şehitlerimizin adları verilerek fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. Fidan dikimi öncesinde başta Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için dua okunmuştur. Yapılacak etkinlik çocukları gençlik merkezine alıştırabilmek amacıyla Ereğli Gençlik Merkezi'nin bahçesinde gerçekleştirilmiştir. Günün anlam ve önemine binaen dikilen ağaçlara Cumhuriyet Ağacı adı ve şehitlerimizin adları verilerek, cumhuriyetimiz ve şehitlerimiz dikilen fidanlarla yaşatılmak istenmiştir. Ayrıca çocuklar için Metin Kıratlı Özel Eğitim Meslek ve Uygulama Okulu iş birliği ile hazırlanan 29 Ekim temalı tişörtler hazırlanmıştır.Ağaç dikiminin ardından Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından çay ikramı yapılmıştır. Yükümlülerle birlikte Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından yapılan okçuluk gösterisi izlenilmiş, uzman eğiticiler eşliğinde gönüllü çocuklarımıza ok atışı yaptırılmıştır. Etkinliğe katılan gençlerimize Kızılay Konya Ereğli Şubesi, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası,  Ereğli Ticaret Borsası ve Ziraat Odası Başkanlıkları işbirlikleri ile hazırlanan hediye paketleri, kışlık montlar,  kırtasiye çekleri, ayakkabı ve giysiler hediye edilmiştir.

Düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğine Denetimli Serbestlik Müdürü Kenan KARABAHÇE, Gençlik ve İlçe Spor Müdürü Cumaali ÖZİNCE, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli, Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğü personeli ile çocuk ve genç yükümlüler katıldı.

Editör: Haber Merkezi