Halkapınar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Bakkal basın mensuplarına saybaşı Şehit yüzbaşı Ercan Solak sosyal tesislerinde yemek verdi ardından yazılı basın açıklaması yaptı. 
Basın açıklaması
"Bilindiği üzere çok yakın bir tarihte şuan içerisinde bulunduğumuz sosyal tesisler tarafımızca yapılarak Halkapınarlı ve Ereğlili hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bahsi geçen konu tesis yapım aşamasında isim üzerinde meclis üyelerimiz ve halkımız ile yapılan görüşmeler de Şehit Ercan SOLAK ismi verilme talebi yoğun bir şekilde dile getirilmiştir. Tarafımızca da tesisimiz Şehit Ercan SOLAK ismi verilmiştir.
Açılış sonrası özellikle sosyal medya da şehitlerimiz üzerinden oluşturmaya çalışılan polemik bizleri çok üzmüştür. Şehitlerimiz bizim kutsalımızdır. Bizlerin tek amacı onların isimlerini unutulmaz kılmaktır. Bilindiği üzere şehidimiz Cihangir TOK ismi 14.06.1995 tarih 1995/13 sayılı meclis kararı ile Halkapınar da cadde ismi olarak verilmiş aynı zamanda Ereğli Belediyesince Eti mahellesinde bulunan Sokağa ismi verilerek hem Halkapınar da hem de Ereğli de yaşatılmaya çalışılmıştır. Bir diğer şehidimiz Mustafa YURTER ismi ise 2014 tarihinde 2014/33 sayılı meclis kararı ile İvriz de bulunan parka verilmiştir.
Amacımız ve misyonumuz yaptıklarımızla yetinmeyerek hizmet ve iş istihdamı bazlı yeni yatırımlar yapmak olan bizlerin tek gayesi yapılacak olan diğer yatırımlara Şehit İbrahim GÖKAY ve Şehit Ali DANİYER isimlerini vererek şehitlerimize olan minnet borcunu bir nebzede olsa hafifletip isimlerini unutturmamaya çalışmak olacaktır. Umarım bu tartışma şimdiden sonlanır ve hem bizleri hem de şehit ailelerimizi daha fazla üzmeden son bulur.
GÜNDEMİMİZ DE BİR DİĞER KONU İSE İVRİZ PİKNİK ALANI İLE İLGİLİ BAŞLATILAN ELEŞTİRİ KAMPANYASI
Eleştiriler elbetteki olacaktır ancak; bilinmelidir ki ne Ereğli'li ne de Halkapınar'lı hemşehrilerimizi iddia edildiği gibi rant kapısı olarak görmedik göremeyeceğiz de. Tek gayemiz tüm bölgemizde olduğu gibi İvrizimizi de koruyup kollayabilmek, bizden öncekiler gibi bizden sonrakilere aktarabilmektir. Piknik alanı içerisinde eleştirilere sebep olan ve açıklama imkanı tanımadan bir nevi yargısız infaz edildiğimiz piknik alanından para toplanıyor meselesi ile ilgili mesire alanının bir kısmında çayevi yapılmak istenmiş ancak; işletmenin amacı dışında kullanıldığı tespiti ile proje sonlandırılmıştır. Şu an sadece İvriz'de girişte Belediye personelimiz tarafından makbuz karşılığı cüzi bir miktar da para toplanmakta, toplanan para ise bakım, onarım ve temizliğinde kullanılmaktadır. Ayrıca İvriz'i doğa sporları merkezi haline getirmek için başlatmış olduğumuz çalışmalar ile ilgili ilk adımı atarak İvriz de bulunan kırevini doğa sporları merkezi haline getirdik. Bugüne kadar yaptıklarımızla yetinmeyip seçim döneminde vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getirip Halkapınarımızı yaşam merkezi haline getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
Saygılarımla...
Mehmet BAKKAL
Belediye Başkanı

Editör: TE Bilisim