HEMŞERİMİZ BAKAN BOLAT EREĞLİDE HEMŞERİMİZ BAKAN BOLAT EREĞLİDE

Konya’da avukatlık mesleğini icra eden Latif Cem Baran Ereğli, Ayrancı, Emirgazi ve Halkapınar ilçe muhtarları ile bir araya geldi.

Ereğli’nin yıllardır hasret çektiği İL’lik konusuna değinen Baran, Ereğli’nin İl olması noktasında yıllarca gerekli adımların atılmasına karşın sonuç alınmadığını kaydederek, “Ereğli hak ettiği İL’liğe inşallah bizim ve sizlerin gayretleri ile kavuşacak” dedi.

Avukat Latif Cem Baran, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca ile Ereğli, Ayrancı, Emirgazi ve Halkapınar ilçe muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca yaptı.

Karaca, “Ereğli İL’imize hoş geldiniz. Sayın Avukatımıza bugün bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir’de Avukat Baran’a teşekkür etti.

Ereğli’nin birçok İl’den büyük olduğunu ve yıllardır İL olma hasretiyle yandığını vurgulayan Av. Latif Cem Baran, “Ereğli hak ettiği halde bu statüye kavuşamamış nadir ilçelerin başında geliyor. Coğrafyası, konumu, ekonomik ve sosyo yapısıyla Türkiye’de 40’ın üzerinde İl’den daha büyük bir yer olan Ereğli’nin İl olması noktasında yıllarca gerekli adımların atılmasına karşın sonuç alınmadığını görüyoruz. Ereğli hak ettiği İL’liğe inşallah bizim ve sizlerin gayretleri ile kavuşacaktır” dedi.

Bölgenin önemli bir geçiş güzergahı üzerinde kurulu olduğunu sözlerine ekleyen Baran, “Doğu ile Batıyı birbirine bağlayan Ereğli sadece İl’lik konusunda değil yapılacak doğru yatırımlarla büyüyüp gelişmeye ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecektir” dedi.

Ayrancı, Emirgazi ve Halkapınar muhtarlarının da toplantıya katılmalarına teşekkür eden Baran, “Ereğli İl olursa Emirgazi ve Halkapınar’da Ereğli’ye bağlanır. Ayrancı’nın da bağlanmasını arzu ederiz. Zira Ayrancı’nın Ereğli ile gönül bağı var” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi