Açılışa Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, siyasi parti ilçe temsilcileri, Konya Barosu temsilcileri, STK temsilcileri, avukatlar ve davetliler katıldı. Açılışta konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “adaletin yerini bulmasındaki her süreç kutsaldır. Arabuluculuk Merkezinin de adaletin yerini bulmasında önemli görev üstleneceğine inanıyorum” dedi.

Konya Barosu Başkanı Mutafa Aladağ ise, Adalet Bakanlığının arabuluculuk merkezleri ile ilgili yoğun çalışmasının olduğunu dile getirdi ve arabuluculuk merkezini açan avukat arkadaşlarımızın da bilgi ve birikimlerini adaletin tecellisinde faydalı şekilde değerlendireceklerine inanıyorum” dedi.

Ereğli Arabuluculuk Merkezi avukatlarından Sevim Atalay da, açılışta yaptığı açıklamada, arabuluculuk merkezinin işlevine değindi ve “Taraflar arasındaki özel uyuşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesine olanak sağlayacak bir kuruluş olarak hizmet verecek olan arabuluculuk merkezimiz, iş hukuku, sağlık hukuku, bankacılık hukuku, alanlarında hizmet veriyor ancak önümüzdeki günlerde aile hukuk ve kira sözleşmelerinden kaynaklanan uyuşmazlıklarda da hizmet verecek” dedi.

Arabuluculuk merkezlerinin, taraflar arasındaki uyuşmazlıklarda mahkeme öncesi süreci işlettiğine de yer veren Atalay, “Uyuşmazlıklarda arabuluculuk merkezi olmadan taraflar mahkemeye başvuramıyorlar. Uyuşmazlıklar önce arabuluculuk merkezinde çözme kavuşturulmaya çalışılacak, eğer arabuluculuk merkezinde çözülemezse ondan sonra mahkemeye başvurulabilecek. Arabuluculuk merkezi, tarafları birbirini kırmadan, barış ve anlaşma yoluyla sonuca ulaşmalarını sağlayacak olan bir merkezdir. Burada taraflar, kendi mahkeme kararlarını kendileri verecek” dedi.

Editör: TE Bilisim