İlk olarak Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin AKKİRAZ’ı makamında ziyaret eden Zübeyde İşeri İlköğretim Okulu Müdürü Özden Yalçın, sınıf öğretmenleri Fazilet Uysal, Emel Yakar ve öğreniciler, Başsavcı Akkiraz ile sohbet ederek merak ettikleri soruları sordular. Başsavcı Akkiraz, Minik ziyaretçilerine ikramlarda bulunduktan sonra, bu ziyaretlerin önemini vurgulayarak, çocukların gelişiminde ve eğitim hayatlarında olumlu izleri olacağını düşündüğünü belirterek öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir gurup sonrasında Ereğli Adalet Komisyonu Başkanı Sinan Özbek’i makamında ziyaret ederek sohbet etti. Öğrenciler İle tanışan Özbek, minik ziyaretçilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Daha sonrasında gruplar halinde adliyeyi gezen öğrenciler,  Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ile diğer adliye personellerini ve birimlerini ziyaret ederek, sohbet etme imkânı buldular. İdareci, Öğretmen ve öğrenciler Ağır Ceza Mahkemesi salonunu gezerek, cübbe giydiler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Zübeyde İşeri İlkokulu İdareci Öğretmen ve Öğrenciler adliye binasından ayrılmadan önce, Ereğli’li olan ve Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde görev yapmaktayken 2012 yılında hâin ve lâin terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Hakan KILIÇ anısına yapılan anıt parkını ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında öğrencilere Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç ve Anıt Parkın yapılışı hakkında bilgi verildi. 

Zübeyde İşeri İlköğretim Okulu Müdürü Özden Yalçın konuşmasında, okulumuz 3. Sınıf öğrencileri hayat bilgisi dersinde mesleklerimiz ile ilgili konuda somutlaştıramadıkları hâkim, savcı ve adliye gibi kavramları yapmış olduğumuz bu ziyaret ile somutlaştırma fırsatı yakalamışlarıdır. Öğrencilerimiz ile özel olarak ilgilenip sordukları bütün sorulara verdikleri cevaplarla çocuklarımıza kendilerini değerli hissettiren ve onları onure eden Başta Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin AKKİRAZ’a ve öğrenci velimizde olan Savcı Murat Sağsöz olmak üzere ile tüm adliye görevlilerine ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim dedi.

Anıt önünde hatıra fotoğrafı çektiren İdareci, Öğretmen ve öğrenciler okullarına gitmek üzere Ereğli Adalet Sarayından ayrıldılar.

Editör: TE Bilisim