Özel Ereğli Büyük Zafer Ortaokulunda  Cumartesi günleri 5.-6.-7.-8. Sınıf öğrencilerimize yönelik Deneme Sınavlarımız devam ediyor. 
DENEME SINAVI ÇÖZMENİN FAYDALARI : 
Deneme sınavları gerçek sınavların birebir provasıdır ve bu nedenle de deneme sınavına giren öğrenciler psikolojik olarak gerçek sınava da kendilerini hazırlamış olurlar.
Deneme sınavları sayesinde öğrenciler hangi derste, hangi konularda eksik olduklarını saptarlar ve çalışmalarını da bu yönde devam ettirerek eksiklerini tamamlarlar.
Deneme sınavları aynı zamanda öğrencilere bir sonraki adımda hazırlayacakları çalışma programında da yol gösterir. Öyle ki; eksikleri olan konuları gözden kaçırdıklarında dahi deneme sınavı sonrasında bu durumu göz önünde bulunduracaklardır.
Deneme sınavları öğrencilere zamanı nasıl kullanmaları gerektiğini öğretir çünkü deneme sınavları da tıpkı gerçek sınavlar gibidir bu nedenle de deneme sınavlarının süreleri ve soru sayıları da tıpkı gerçek sınavlardaki şekildedir. Öğrenciler deneme sınavlarında adeta gerçek sınavların süre bakımından da provalarını yaparlar.
Bir öğrenci deneme sınavına ne kadar çok giriyor ise kaygısı da o kadar az olacaktır. Çünkü deneme sınavına giren öğrenci gerçek sınavda da hangi derse ne kadar süre vereceğini ve süresini nasıl değerlendireceğini farkına varır ve böylece gerçek sınavda süre konusunda “Acaba sürem yetecek mi?” kaygısına düşmez.
Deneme sınavlarında öğrencilere yöneltilen sorular da tıpkı gerçek sınavlarda çıkacak soru tarzlarındadır. Çünkü deneme sınavlarındaki sorular tıpkı gerçek sınav mantığı ve yöntemi ile hazırlanmaktadır. Bu nedenle de deneme sınavları da gerçek sınav soru tipleri hakkında öğrencilere yol gösterir.

Editör: TE Bilisim